Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οι καλύτερες ιστοσελίδες σχετικά με το Hip-Hop.

Έκανα μια έρευνα για να βρω ποιές είναι οι καλύτερες και πιο ενημερωμένες Hip-Hop ιστοσελίδες.

Λοιπόν, ας αρχίσουμε με το Hiphop.gr, γνωστό στους πιο πολλούς από εμάς. Είναι αρκετά ενημερωμένο, αρκετά καλή εμφάνηση, με πολλές συνεντεύξεις, σελίδα σχετικά με συναυλίες και Events περιλαμβάνει Forum και μάλιστα έχει ξεχωριστές ενότητες για κάθε στοιχείο του Hip-Hop αλλά και για Διεθνή και Ελληνική Σκηνή, μια ενότητα για Διάφορα θέματα και μια ενότητα Unmoderated παρόμοια με τα Διάφορα αλλά δεν φυλάζεται από κανένα Moderator.Είναι αρκετά εύχρηστο με κατανοητούς κανόνες (αν και το Unmoderated μπερδεύει λίγο την κατάσταση).

Επόμενο είναι το Βouriblog.com, επίσης πολύ γνωστό. Περιέχει πάρα πολλές συνεντεύξεις, νέα του Hip-Hop, πάρα πολλά exclusives και Downloads, Βιογραφίες κτλ. Έχει πολύ καλό Design και αναπτύσσεται  συνεχώς. Δημιούργησε πρόσφατα μια σελίδα για την Διεθνή Σκηνή και Forum. Tο Forum φαίνεται πιο συγκρατημένο από το hiphop.gr (από πολλές απόψεις). Επίσης αν είστε νέος MC ή δημιουργός ενός Blog και θέλετε να διαφημίσεται την δουλειά σας θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τα παιδία που έχουν το Site. Σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Επόμενο αλλά εξίσου καλό είναι το 4 Elements.gr. Με πληθώρα Free Downloads, Συνεντεύξεις, Events και Άρθρα. Δεν έχει Foroum αλλά δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο σημαντικό σχετικά με άλλα Site του τύπου του. Μπορείτε και εκεί να διαφημίσεται την δουλειά σας αν είστε MC ή έχετε κάποιο Site ή Blog.

Τώρα σχετικά για κάθε στοιχείο ξεχωριστά...

Ας αρχισουμε με το BeatBox. Ένα Site που έχω ξεχωρίσει είναι το humanbeatbox.gr, που είχε μεγάλη επιτυχεία παλιότερα. Προς το παρόν γνωρίζει μια ολοκληρωτική ανακαίνιση. Αυτο συμαίνει ότι για λίγο θα λειτουργεί μόνο το Forum. Υπομονή όμως αν είστε fan του beatboxin', αξίζει το site. Μπορείτε να δέιτε Συνεντευξείς, Events, Tutorials και πολλά άλλα.

Πάμε στο Graffiti. Εδώ έχουμε το fullcolor.gr, το οποίο επίσης θα είναι εκτός λειτουργείας για ενα μικρό χρονικό διάστημα. Όπως λέει και στην κεντρική του σελίδα επιστρέφει με νέα όψη. Αυτά μόνο, μιας και δεν πρόλαβα να δω το site...

Όσο για το Breakdance, bboygr. Τα πάντα σχετικά με το Break. Διαγωνισμοί, Trailers  και Gallery. Το design σίγουρα είναι θαυμαστό και σίγουρα αξίζει αν είσαι B-Boy ή B-Girl. Αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη, ίσως χρειάζεται ένα Forum και ίσως μια καρτέλα με Tutorial ή How to, μην ξεχναμε οτι δεν ξέρουν όλοι από Breakdance και δεν ξέρουν πως να αρχίσουν.

Βέβαια υπάρχουν και αξιόλογα Sites, σκόρπια στο διαδίκτυο. Απλά αυτά (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι τα κυριότερα.

*Όσο για τα λίγα λόγια που είπα για κάθε Site, συγνώμη αν πείραξα κάποιον με αυτά που είπα και δεν έχω τίποτα προσοπικό με κανένα.

1 σχόλιο:

  1. «Ένα βρώμικο παιχνίδι». Σε στίχους και ερμηνεία από τους Αστάθμητο Παράγοντα και μazout και σε σκηνοθεσία των Δαμιανόυ Χατζινικολάου και Παύλου Ανδριανίδη.Ορχηστρικό: PSRecordzz. Μια παραγωγή της Reverie Visuals.«Ότι θες πες, πες μου ότι θες, όμως να ξέρεις η αλήθεια δεν παίρνει αναβολές».

    Δέιτε το βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=mYz7XoropRg

    ΑπάντησηΔιαγραφή