Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

O κόσμος του beatbox


  Εδώ και λίγο καιρό έχω μπει στον συναρπαστικό κόσμο του beatbox. Το beatbox δημιουργήθηκε το καιρό που οι mcs δεν είχαν beat και έχωναν ή ακαπέλα ή πάνω σε beat που έκανε κάποιος με το στόμα. Μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι το 5o στοιχείο του hip-hop, μπορεί, αλλά εγώ δεν το πιστεύω διότι, το beatbox μπορεί να παράγει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής.

Τι ονομαζετε beatbox :
  Beatboxing αποκαλείται η τέχνη της παραγωγής φωνητικών ήχων σε μίμηση μουσικών οργάνων, κατά κύριο λόγο κρουστών. Το άτομο που παράγει αυτούς τους ήχους χρησιμοποιεί το στόμα, τα χείλια, τη γλώσσα, τη φωνή του, την επιφάνεια του στήθους και άλλα μέρη του σώματος για να παράγει ήχους που μοιάζουν με τον ήχο των ντραμς, εγχόρδων, άλλων μουσικών οργάνων, ακόμη και των σκρατς σε δίσκους βινυλίου, δημιουργώντας έτσι μια ολόκληρη μουσική μελωδία ή μιμούμενος κάποιο γνωστό τραγούδι.

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί γνωστοί Beatboxers, οι πιο γνωστοί που ξέρω είναι οι: Bitman, Θανάσιμος, Humandram machine και Δημήτρης Κατσάκης, αλλά πιστεύω τα τελευταία 2 χρονιά (εγώ ασχολούμαι μόνο 9 μήνες) υποστηρίζετε πολύ από όλα του κόσμου.

word of mouth (λέξη του στόματος) Ένα απο τα πιο μεγάλα συγκοτίματα beatbox.


Μπορείτε να βρείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το θέμα http://www.hiphop.gr/forum_topic/486263/12

Practise and peace παιδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου