Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

2410 Squad-Συνέντευξη

1) Καλησπέρα αλάνια, τι λέει όλα καλά;

Καλησπέρα Γιάννη όλα μια χαρά, κομπλέ!

2) 2410 Squad…2410 είναι ο υπεραστικός κωδικός της Λάρισας πως επιλέξατε αυτό το όνομα;

Όπως ανέφερες κι εσύ είναι ο υπεραστικός κωδικός της Λάρισας.
Η επιλογή έγινε με βάση μιάς ιδέας ενός φίλου μας Dj τον Tommy, για τον λόγο ότι είναι μια ονομασία που αντιπροσωπεύει όσο καμία άλλη την πόλη μας. Μας άρεσε, την διαμορφώσαμε κατά ένα μέρος και καταλήξαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

3)Τι σημαίνει Λάρισα για σας;

Λάρισα για μας είναι κάτι παραπάνω από μια πόλη. Ό,τι είμαστε και όσα έχουμε ζήσει ξεκινάνε απο εδώ. Τα παιδικά μας χρόνια, αναμνήσεις, εμπειρίες, στιγμές, μέχρι τις πιό ακραίες καταστάσεις.Έτσι τα πάντα για μας συσχετίζονται μ΄αυτήν την πόλη!


4) Πότε δημιουργήθηκε και από ποιούς απαρτίζετε;

Η ιδέα της δημιουργίας του συγκροτήματος ήρθε λίγο πρίν τις 23-06-2011 όπου και τότε υλοποιήθηκε μετά την ένωση κάποιων ατόμων απο δίαφορα πρώην συγκροτήματα (La Coast, Στιχουργική Αναμέτρηση, Mega Crew). Σήμερα αποτελείτε από τους: MDMS (Beatmaker), Pyr (Beatmaker - MC), Met (Writer - MC), Λυρικός Οπλίτης (MC), Simi (MC), Steisy (MC), Ανεξάρτητος (MC), B-Nine (MC).

5) Τι είναι Hiphop για σας;

Hiphop προσδιορίζεται από πολλούς ως “τρόπος ζωής”, το θέμα είναι κατά πόσο το υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα γιά μας έχει γίνει τρόπος έκφρασης και της καθημερινής μας ζωής, τρόπος διαφυγής από τα προβλήματα μας και την ρουτίνα, ένα κίνητρο για να πούμε όλα αυτά που αλλίως δεν θα μπορούσαμε να πούμε, γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον που είμαστε αυτό που γράφουμε.


6) Τι θέλετε να περάσετε μέσα από τα τραγούδια σας στο κοινό;

Προσωπικά βιώματα και καταστάσεις που έχουμε ζήσει όλοι μας, τα πιστεύω μας και τις απόψεις μας, τα προβλήματα για την σημερινή κοινωνία και γενικά θέματα που θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύουν κι άλλο κόσμο.

7) Πως βλέπεις την ελληνική σκηνή σε σχέση με την διεθνή σκηνή;

Απλά, είμαστε άπειρα χρόνια πίσω! Είναι δύο τελείως ανόμοια πράγματα που δεν συγκρίνονται. Εμείς εδώ είμαστε πολύ κλειστόμυαλοι και δεν είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες, γενικά έχουμε διαφορετικά ακούσματα, διαφορετικές απόψεις και γενικά διαφορετική αντίληψη στο πως βλέπουμε και κρίνουμε τα πράγματα. Είμαστε πολύ “κολλημένοι” σε σχέση με τις ταμπέλες που έχουμε ορίσει και έχουμε χωρίσει το Eλληνικό Hiphop στα δύο, στο Underground και στο Εμπορικό. Στο εξωτερικό δεν κρίνεται αυτός ο διαχωρισμός, γι’ αυτό κι εμείς είμαστε τόσο πίσω και δεν μπορούμε να πάμε μπροστά!

8) Τι σας επηρεάζει όταν γράφετε ένα τραγούδι;

Το beat, η ψυχολογική μας κατάσταση, συναισθήματα, το περιβάλλον που θα είμαστε, διάφορα σκηνικά και καταστάσεις που έχουμε βιώσει κι ανάλογα την θεματολογία του κομματιού και τις απόψεις που θα έχουμε πάνω σε αυτό, δηλαδή με λίγα λόγια μπορούν να σε επηρεάσουν τα πάντα.

9) Είχατε κάποια είδωλα-πρότυπα από ξένους ή Έλληνες καλλιτέχνες που σας έχουν επηρεάσει μουσικά;

Σίγουρα όλοι είχαμε κάποια πρότυπα που μας επηρέασαν μουσικά, το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε είδωλα διότι η έξελιξη μας θα είναι κατ’ εικόνα κι ομοίωση των ειδώλων μας, ενώ θα πρέπει να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό. Ξεκινήσαμε ακούγοντας Wu Tang Clan, Public Enemy, 2Pac, Run DMC, Eminem και απ΄την ελληνική σκηνή Ζωντανοί Νεκροί, Terror X Crew, Άγνωστοι Γνωστοί.

10) Τι ετοιμάζετε αυτόν τον καιρό;

Ετοιμάζουμε έναν πολλά υποσχόμενο δίσκο, ο οποίος θα είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά, θα αποτελείται από κομμάτια ποικίλης θεματολογίας με πολιτικό, κοινωνικό, συναισθηματικό, battle και funky χαρακτήρα.

11) Θα παίξουν τίποτα Lives αυτήν την περίοδο;

Τα Live που έχουν προγραμματιστεί αυτήν την περίοδο είναι: στις 19-11, Σάββατο στο Babel, που βρίσκεται στην Νεάπολη και 23-12 στο Stage στην παρουσίαση δίσκου από τα Λυρικά Πεντάγραμμα. Τώρα για άλλα Live και Events δεν είναι κάτι σίγουρο διότι είμαστε ακόμα στο στάδιο της οργάνωσης, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ετοιμάζονται πολλά!

12) Ασχολείστε με κάποιο από τα υπόλοιπα στοιχεία του Hiphop;

Ο Met, εκτός από το Rap, ασχολείται και με το Graffiti από το 2005.

13) Πιστεύετε πως ο καθένας θα μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό το είδος μουσικής;

Απ’ την μία πλευρά είναι ωραίο να βλέπεις καινούρια άτομα να προσπαθούν να γίνουν καλοί σε αυτό το είδος, αλλά απ’ την άλλη το θέμα είναι ότι, όχι μόνο στην μουσική, αλλά και σε άλλα θέματα δεν γίνεται να είναι όλοι καλοί σε όλα και να έχουν όλοι ταλέντο. Σε μερικούς ταιριάζει σε μερικούς όχι, δεν γίνεται να το πιέσεις πολύ, πρέπει να σου βγαίνει από μόνο του. Επειδή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι MCs θα γίνουν πιο πολλοί απ τους ακροατές.


14) Αν είχατε 3 ευχές για το Hiphop ποιές θα ήταν αυτές;

Χμμμ...λοιπόν, πρώτον θα θέλαμε να αυξηθεί το εύρος του ακρωατηρίου στην Ελλάδα, θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο ενδιαφέρον γι’ αυτό το είδος απο τον κόσμο, γιατί υπάρχουν άτομα που το κατακρίνουν αρνητικά! Δεύτερων, θα θέλαμε να ασχολούνται περισσότερα άτομα με τα άλλα στοιχεία του HipHop (Djing, Graffiti, Breakdance) γιατί σπάνια τα συναντάς στις μέρες μας. Τρίτων, το κοινό στην Ελλάδα δεν δίνει ευκαιρίες σε νέα συγκροτήματα να ακουστούν. Θα θέλαμε ο κόσμος να φιλτράρει τα άτομα που αξίζουν μέσα σε αυτόν το όχλο που προκαλείτε, και να μην βγάζουν γρήγορο συμπέρασμα για το σύνολο.

15) Πως βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα;

Σήμερα στην Ελλάδα το επίπεδο πέφτει διαρκώς. Οι εκπρόσωποι του είδους δεν ξέρουν τι λένε και τι ζητάνε, και οι ακροατές το ίδιο. Πλέον πλασάρεται μόνο ποσότητα και όχι ποιότητα. Οι MC’s φταίνε γιατί αρκούνται στην μετριότητα του υλικού τους και δεν ευαισθητοποιούνται ώστε να περάσουν κάποια μηνύματα κι οι ακρόατες φταίνε γιατί δεν είναι ευσυνείδητοι και γιατί έχουν χαμηλώσει τα μουσικά τους standard. Απ΄την άλλη, καλώς ή κακώς έχουμε φτάσει και σ’ ένα σημείο που το HipHop εξαρτάται από το διαδίκτυο. Με την επανάσταση του Internet, έχουμε χάσει την ουσία του όρου «μουσική χέρι με χέρι» και έχουμε ξεχάσει την κύρια ιδεολογία και την κουλτούρα του HipHop. Παρητηρείστε πως ξεκίνησε και που κατέληξε…


16) Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Πρώτον, ευχαριστούμε όλα τα άτομα που μας στηρίζουν και που ήταν δίπλα μας απ΄την αρχή. Δεύτερων, ευχαριστούμε το HipHop4Elements για την υποστήριξη που μας προσφέρει και που μας δίνει την ευκαιρία να μας μάθει ο κόσμος. Κλείνοντας, ετοιμάζουμε πολλά. Μείνετε συντονισμένοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου