Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη-UMC'S Production

Καλησπέρα παιδιά, αρχικά να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μας μιλήσετε…!!!

Καλησπέρα Γιάννη, και εμείς ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να μιλήσουμε για την δουλειά μας.

Αρχικά να σας πάμε κάπου πίσω στο 2004,όπου είναι και η χρονολογία που ξεκινάτε. Πείτε μας λίγο πως το αποφασίσατε όλα αυτό? Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πιάσετε μικρόφωνα και γιατί επιτάξατε αυτό το όνομα…!!!

Το 2004 τρείς φίλοι ( Snc , zF , Zipo-x ) ως mc's και τους graffiti artists ( Esaw Goons , Sine ) έχοντας τα ίδια ακούσματα μουσικής και αγάπη για την έκφραση μέσα από το rap δημιούργησαν τους UMC'S με σκοπό να εκπροσωπήσουμε την πόλη μας Καρδίτσα και να εκφράσουμε τα προβλήματά της. Το 2008 υπήρξε η ένωση με ένα άλλο ταλαντούχο crew της πόλης τους LiG ( Cosmo , Seza ) και την εισχώρηση ενός ακόμα graffiti artist ( Gospel ) μέσα από την οποία προήλθε το UMC’S production και την στέγασή του στο UMC’S studio όπου ο Beatmaker και Mc του συγκροτήματος Cosmo δημιουργεί καθημερινά τον δικό μας ήχο. Το όνομα, μας εκπροσωπούσε σαν έκφραση καθώς οι στίχοι μας ήταν και είναι underground και hardcore.

Τι είναι Hip-Hop για σας?

Μόδα χαχαχαχαχαχαχα (γέλια ) Νοοτροπία, τρόπος έκφρασης, ο τρόπος ζωής με τον οποίο μεγαλώσαμε και μπορούσαμε να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας. Το Hip-Ηop για μας είναι όπως λέει και ο τίτλος του προηγούμενου cd μας <<Πάνω απ’ όλα>>

Είχατε επιρροές από ξένους η Έλληνες καλλιτέχνες?

Εννοείται. Σε πρώτο λόγο από Έλληνες καλλιτέχνες όπως T.X.C.,FF.C.,AΓ,ΖΝ και μεγαλώνοντας και ψάχνοντας αποκτήσαμε επιρροές από Γαλλία και Αμερική και κατά κύριο λόγο από τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 90’s και της χρυσής εποχής του rap στην Αμερική.


Tι θέλετε να επιτύχετε μέσα από τα τραγούδια, ποιός είναι ο σκοπός που τραγουδάτε?

Δεν θέλουμε να πετύχουμε κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε μόνο να εκφράσουμε τους κοινωνικούς προβληματισμούς μας και τον τρόπο ζωή μας μέσα στην πόλη στην οποία μεγαλώσαμε και να ακουστούν στο ευρύτερο κοινό.


Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή σε σχέση με την διεθνή σκηνή?

Δεν συγκρίνεται. Υπάρχουν αξιόλογα άτομα που κάνουν rap στην Ελλάδα είτε beatmakers, είτε Dj’s, είτε MC’S, είτε Bboy’s αλλά συγκριτικά το αμερικάνικο Hip Hop είναι πολύ καλύτερο. Βασικά πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάτι που δεν φτιάξαμε οι ίδιοι όπως δεν γίνεται ένας αμερικανός να παίξει καλύτερο ρεμπέτικο από έναν Έλληνα.

Αν το Hip-Hop στην Ελλάδα ήταν άνθρωπος από ποιες αρρώστιες θα υπέφερε?

Αν το Hip Hop ήταν άνθρωπος δεν θα υπέφερε από κάποιες αρρώστιες αλλά από βιασμό , εκμετάλλευση και από τα προσωπικά "θέλω"του καθενός.

Με ποιον καλλιτέχνη θα συνεργαζόσασταν έξω από τον χώρο του Hip-Hop?

Δεν είμαστε αντίθετοι με άλλες μουσικές αλλά αν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κάποιον θα προσπαθούσαμε να βγει κάτι ωραίο που να μην εκφυλίζει το Hip Hop.


Ποια η γνώμη σας για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα?

Έχουμε ανοίξει τα πόδια, μας γαμάνε και τους πληρώνουμε. Κάτι πρέπει να κάνουμε….



Λίγα λόγια για το LP που ετοιμάζετε τώρα.
Είναι κάτι που ετοιμάζουμε καιρό, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα θα το κρίνει ο κόσμος. Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι αυτό που θα ακούσετε θα είναι απλά UMC’S.


Τι έχετε να πείτε για την δουλειά σας μέχρι τώρα, είστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας?
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας όταν ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο.

Τι ετοιμάζετε για το μέλλον?
Ξεκινήσαμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Στο μέλλον θα υπάρξει πολύ rap , ένα videoclip το οποίο ετοιμάζουμε και πολύ σύντομα θα ανεβεί στο internet όπως συνεχώς θα ανεβαίνουν και ακυκλοφόρητα κομμάτια, μετά το Lp ετοιμάζουμε και άλλες δισκογραφικές δουλειές όπως και μια σειρά από lives και το καλοκαίρι το Karditsa Hip Hop United Festival Vol 4 το οποίο διοργανώνουμε μόνοι μας κάθε χρόνο και παίρνουν μέρος συγκροτήματα και graffiti crews από όλη την Ελλάδα οπότε μείνετε συντονισμένοι μάγκες.

Αν είχατε 3 ευχές για το Ελληνικό Hip-Ηop ποιες θα ήταν αυτές?

Πρώτον να έχει άνοδο, δεύτερον να αποκτήσει δύναμη και τρίτον και ποιο σημαντικό να αποκτήσει τον απαιτούμενο σεβασμό του.

Πως θα χαρακτηρίζατε με λίγα λόγια του εαυτούς σας?

Είμαστε περίεργη κατάσταση. Δεν μπορούμε να περιαυτολογήσουμε για τους εαυτούς μας και αφήνουμε τους άλλους που μας γνωρίζουν να μας κρίνουν. Απλά όταν μας καρφωθεί κάτι στο μυαλό θέλουμε να γίνει τέλειο.

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 3-4 χρόνια?

Απλά 3 – 4 χρόνια μεγαλύτεροι.

Θέλετε να τονίσετε κάτι στους Έλληνες ακροατές?

Όσο πε
ρισσότεροι είναι και στηρίζουν την φάση τόσο καλύτερα θα είναι. Αλλά να θυμούνται ότι οι αληθινοί ξεχωρίζουν και από τις δύο πλευρές και από την σκηνή αλλά και από το κοινό.

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σας από τότε που αποφασίσατε να ασχοληθείτε πιο πολύ με το rap?

Υπάρχει ένας λόγος να ζούμε. Είτε ακούγοντας ένα κομμάτι, είτε γράφοντας ένα κουπλέ , είτε βάφοντας έναν τοίχο. Βρήκαμε το νόημα που μας βοηθάει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.


Τι άλλα είδη μουσικής ακούτε?

Γενικά ακούμε πολλών διαφορετικών ειδών μουσική όπως reggae, ρεμπέτικα , ηλεκτρονική μουσική κτλ, αρκεί να μας κινήσει το ενδιαφέρον.

Οι δικοί σας άνθρωποι σας στήριξαν όταν θελήσατε να αρχίσετε?

Δεν ζητήσαμε από κανέναν να μας στηρίξει. Μόνο από τον εαυτό μας και την παρέα μας.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά και να σας ρωτήσω αν θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα?

Και εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα θέλαμε να προσθέσουμε πως όσοι ασχολούνται με το Hip Hop να μάθουν πρώτα απ’ όλα τις αξίες της ζωής και να τις σέβονται και μετά τις αξίες του Hip Hop. Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα άτομα τα οποία είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν καθημερινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου